inforegio uniunea europeana guverul romaniei ministerul dezvoltarii regionale si administratiei publice primaria mangalia fonduri UE
Centrul National de Informare si Promovare Turistica - Neptun-Olimp

Primaria Mangalia

Adresa: Şos. Constanţei, nr.13, 905500, Mangalia, România

Telefon: 0241.75.10.60, 0241.75.10.30

E-mail: turism@primaria.mangalia.ro, secretariat@primaria.mangalia.ro

Neptun – Olimp

Mangalia-OlimpConstruit in 1960, Neptun este situat mai la sud, intre lacurile Neptun 1, Neptun 2 si Padurea Comorova. Constructiile sunt caracterizate printr-o linie stilistica atragatoare, fiind inconjurate de vegetatie abundenta si relaxanta. Restaurantele cu specific rustic si pescaresc se constitue intr-un pitoresc punct de atractie pentru iubitorii folclorului si specialitatilor bucatariei romanesti. Numarul hotelurilor privatizate s-a marit, iar investitiile facute in unitatile private si construirea catorva locatii noi cu confort ridicat, fac ca statiunea Neptun sa ramana in continuare una din cele mai atractive si competitive destinatii de vacanta.

Cluburile de noapte si discotecile sunt arhipline, Neptun fiind cunoscuta dintotdeauna ca o statiune a elitelor. La gradina de vara si in multe cluburi, formatii interpretand diverse genuri muzicale asigura spectacole seara de seara. Exista posibilitati diverse de practicare a sporturilor nautice pe mare sau pe lacul Neptun si sunt amenajate numeroase terenuri de tenis si minigolf.

In Olimp se afla unul dintre cele mai frumoase complexe turistice, alcatuit din ansamblul hotelier Amfiteatru, Panoramic si Belvedere, care ocupa un tronson de faleza de peste 300 de metri si ale carui caracteristici definitorii sunt calitatea si eleganta. Pozitia naturala deosebita confera Olimp-ului un farmec aparte, acesta intrand in circuitul turistic incepand cu anul 1972.

GEOGRAFIE, CLIMA SI ISTORIC

     Statiunea Neptun – Olimp este situata în extremitatea de sud-est a litoralului românesc, într-un mediu relativ bogat în vegetație, între Lacul Neptun la est și padurea Comorova la vest, pe malul Mării Negre, la 7 km de municipiul Mangalia și la 38 km de Constanta. Statiunea Neptun-Olimp întâmpină turiștii cu vaste întinderi de arbuști, centre de terapie și hoteluri renovate. Plaja din statiunea Neptun-Olimp este diferită de alte țări, pe seama orientării sale spre est și sud-est (care determină expunerea la soare de aproximativ 10-12 ore/zi) . Clima este temperata cu influente marine mediteraneene care fac ca primavara sa vina mai devreme și toamna sa intarzie mai mult. Condițiile climaterice, ca o particularitate, spre deosebire de restul țării, sunt situate în jurul valorii de zero grade Celsius în luna ianuarie, ceea ce face zona cu cele mai calde ierni din regiune.

Neptun-Olimp
13°
câțiva nori
humidity: 66%
wind: 3 m/s N
H 13 • L 13
20°
Sun
23°
Mon
24°
Tue
22°
Wed
12°
Thu

Curs valutar

PLAJA

Image0034

Plaja

NEPTUN

    În staţiunea Neptun plaja are o suprafaţa de 30.708 mp. Plaja este dotata partial cu umbrele din stuf , şezlonguri, calitatea nisipului fiind foarte bună. Lângă plajă este un teren de volei si fotbal. Pe plaja din Neptun se găsesc foarte multe beach baruri , plaja fiind foarte animată (muzica , dansuri ). Serviciul de prim ajutor si salvamar este la dispozitia turistilor. Se pot practica diversele activităţi de agrement nautic, ambarcaţiuni cu motor şi fară motor, plimbările cu hidrobicicleta, celebrele banane, skyjet-uri sau vaporaşe.

OLIMP

    In staţiunea Olimp, plaja are o suprafaţă de 49.003 mp. Plaja Olimp , este presarată de golfuri , în partea de sud, unde este şi o faleză înaltă. Nisipul plajei este foarte fin şi curat, apa mării are un calificativ excelent . Şi pe această plajă găsiţi şezlonguri şi umbrele în suport fix . Veţi gasi şi dotari pe agrement pentru copii, terenuri de sport, post de prim ajutor şi salvamar.

CAZARE SI MASA

IMG_9556

Why Not

    În nopțile lungi de vară în Neptun, turistii se pot relaxa și bucura de o plimbare pe promenada Neptun, care se afla intre lacurile, care separă plaja Jupiter de plaja Neptun. De asemenea, in timpul serii turistii se pot bucura de o noapte de petreceri intr-unul din cluburile de noapte ale statiunii, cum ar fi Why Not. În sezonul estival de vară, se poate merge la multe evenimente culturale care sunt organizate în grădina de vară, deși spectacolele sunt doar în limba română.

TRATAMENT BALNEAR

doina1

Doina

    Cu acces direct din hotel, Policlinica Doina si-a dobandit de-a lungul timpului renumele international pe deplin meritat datorita eficientei curelor antireumatismale si rezultatelor obtinute in tratamentul anumitor afectiuni.
Policlinica a fost echipata cu aparatura moderna, cu instalatii de baie, dusuri, mobilier, intr-o viziune arhitecturala moderna, ca urmare a renovarii intregului complex.
Totul este amenajat pentru a petrece un sejur agreabil si a te incarca cu energie si o stare de bine !
Sub « bagheta magica » a medicilor balneologi si reumatologi, asistati de personalul medical de inalta calificare, aici se efectueaza un ansamblu complex de proceduri de tratament :    

  • hidroterapie(dus masaj, dus subacval, gimnastica in apa, bai de plante, aromoterapie, bai de sulf, bai de namol)
  • electroterapie ( ultrasunete, Diadinamic, magnetodiaflux, nemectron, bai galvanice)
  • masaj uscat
  • microsauna si infrarosii
  • aerosoli
  • gimnastica medicala
  • impachetari cu parafina

 

AGREMENT

IMG_9613

Neptun

    Neptun este si ea o statiune estivala mondena, adapostita in trei parti de padure, cu hoteluri mai izolate. Verdeata, confortul si calitatea fac din Neptun locul preferat de petrecere a concediului pentru familiile cu copii. Luxul si calitatea se regasesc peste tot: in restaurante, baruri, cluburi, discoteci, pe terenurile polivalente de sport, la piscine, la Teatrul de Vara, in parcul de distractii, in facilitatile de practicare a sporturilor nautice sau in magazine. Totul respira eleganta, nici un detaliu nu a fost omis. Restaurantele ofera cele mai diverse preparate culinare autohtone si internationale, specialitati din peste si chiar programe folclorice
Neptun are una cele mai bine amenajate plaje de pe litoral concurand cu succes cu plajele din Statiunea Mamaia . Plaja principala este cunoscuta ca ,,La Steaguri” si se continua cu plaja din Jupiter in parte de sud si cu plaja din Olimp in parttea de nord dar fara a comunica cu cea din Olimp de care este despartita de o zona care apartine Guvernului Romanie . Plaja statiunii Neptun are o latime medie (30-100 m ) cu un nisip bun, apa curata si multe posibilitati de agrement si servicii diverse .